Tisztelt Ügyfeleink!

Minden sikeres megrendelés után 48 órán belül visszaigazoló e-mailt küldünk.

Weboldalunk megújulását követően pár héten belül átállunk elektronikus szállítólevél használatára, így a csomag feladását és kézbesítését követően a megrendelő e-mail címére továbbítjuk a szállítólevelet.

Kérjük, hogy a feladni kívánt csomagot a gyűjtési időpont első napjára készítsék össze! Ügyeljenek a gondos csomagolásra, és minden tételen tüntessék fel a címzett adatait.

Kérjük, hogy a csomagokat a könnyebb mozgathatóság, és kollégáink egészsége érdekében tételenként maximum 25 kg -ig pakolják! Amennyiben ez nem lehetséges, kérjük előre jelezzék és gondoskodjanak segítségről, mivel kollégáink egyedül dolgoznak.

Az árakat a csomagok összsúlya alapján, a térfogat figyelembe vételével képezzük (ld. árlista).

A csomagok felvétele és leadása előzetes egyeztetés után 6-22 óráig történhet.

Minden kedves megrendelőnkkel időpontot egyeztetünk telefonon a várható érkezésünk előtt min. 6 órával.

A kiszállítások dátumai minden esetben megegyeznek az adott országban való gyűjtés dátumaival.

A feladott csomag tartalmáért jogilag kizárólag a feladó személy vállal felelősséget!

Nem szállítunk jövedéki adós terméket (szeszes ital, dohányáru), tűz és robbanásveszélyes anyagot, kábítószernek minősülő anyagot, illegális anyagot, veszélyes hulladékot, fertőzésveszélyes vagy undort keltő anyagot, romlandó árut! Az ebből adódó bármilyen típusú kár minden esetben a feladót terheli. A feladó a szállítólevél aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy egy esetleges hatósági ellenőrzés során a feladó személyes adatait a szállítmányozó a hatóságok felé kiadja!